Óvodai késelő ölt meg gyerekeket és egy felnőttet

2010. augusztus 4. - 09:20 | Külföld
Három gyerekkel és az óvodásokra vigyázó egyik felnőttel is végzett a kelet-kínai Santung (Shandong) tartomány Cepo (Zibo) településén egy késsel felszerelkezett dühöngő férfi. A hírt lakossági forrásokra hivatkozva szerdán jelentette az AP, amerikai hírügynökség.

Az eset akkor történt, amikor a szülők kedd délután gyermekeikért mentek a Cepo külvárosában lévő óvodába. Körülbelül húsz gyerek és a személyzet megsérült, két gyerek súlyosan. A támadó - szemtanúk elmondása szerint - egy harminc év körüli férfi volt. A beszámolókból nem derült ki, hogy sikerült-e elfogni, vagy a személyazonosságát megállapítani. Az épületet lezárták.

Kínában az év első felében sorozatos óvodai, iskolai támadásokról érkeztek hírek, amelyek során kisgyermekek tucatjai sérültek meg, sokan meghaltak. A kínai hatóságok a konyhai bárddal, késsel, kalapáccsal elkövetett gyilkosságok után országosan megszigorították az iskolák, óvodák védelmét és egyben lépéseket tettek az ehhez hasonló eseményekről szóló sajtójelentések visszatartására, tartván attól, hogy a hírek nyomán elterjednek a hasonló bűncselekmények.

mti/para