Eltűnt egy amerikai állampolgár Magyarországon

2010. augusztus 8. - 10:36 | Külföld
Nagy erőkkel keresnek egy Magyarországon tartózkodó amerikai állampolgárt, aki rokonlátogatáson van az országban, és szombaton kora este eltűnt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regécnél, a Borsó-hegy lábánál - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a 77 éves férfi a Borsó-hegy lábánál a légikatasztrófában lezuhant szlovák katonák emlékművét látogatta meg. Szombat este óta nagy erőkkel keresik.

Az eltűnés körülményeiről a szóvivő kifejtette: szombaton öt óra körül tűnt el az amerikai férfi, Regéc községből. Társaival a előtte a Borsó-hegyi emlékművet látogatták meg, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni az elakadt járműhöz, ekkor különváltak.

Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre. A férfi azonban a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára - részletezte.

Az amerikai férfit az encsi rendőrkapitányság, a helyi lakosok és a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport tagjai keresik a környékbeli erdőkben  - tette hozzá a szóvivő.

mti/para