Tarlós: Demszkyt nem lehet összekeverni a szabadrablást folytató szocialistákkal

2010. szeptember 24. - 07:30 | Külföld
Demszky Gábor gyenge vezető, aki gyakran elfordította a fejét kényes ügyeknél - mondta a Polgárok Házában tartott csütörtöki előadásában Tarlós István. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ugyanakkor élesen meg kell külömböztetni a hamarosan leköszönő föpolgármestert azoktól a szocialista politikusoktól, akik 15 éve szabadrablást folytatnak a fővárosban anélkül, hogy megválasztották volna őket.

Tarlós István szerint Demszky Gábornak ideje eltűnni a politikából, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy a fővárosiak az elmúlt 20 évben ötször is főpolgármesterré választották.

Tarlós István bírálta az elmúlt 20 év várospolitikáját, amely egy "szűk deviáns réteg érdekeit védve intellektuálisan terrorizált 1,8 millió budapestit ". A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje hozzátette: a kisebbségi jogok mérlegelés nélküli védelme diktatúrához vezet. A politikus szerint a többséget is megilleti a védelem.

Tarlós István szerint sohasem beszéltek arról, hogy privatizálni akarják a BKV-t, illetve, hogy megakarnák szüntetni a kerületek önállóságát. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje így reagált szocialista politikusok elmúlt időszakban elhangzott kijelentéseire. Tarlós István azonban nem árult el részleteket arról, hogy mik a pontos terveik a két témában.

FH/para