Vonatszerencsétlenség: 43 halott

2010. október 2. - 16:19 | Külföld
Közép-Jáva tartomány északi partvidékén, Pemalang város vasúti állomásán szombaton kora hajnalban egy Surabayába tartó személyszállító vonat egy veszteglő szerelvénynek rohant.

Súlyos vasúti tragédia történt szombatra virradóra Indonéziában, Jáva-szigetén. Az AP hírügynökség jelentése szerint az áldozatok száma legalább 43, és több mint 50-en megsérültek, sokan közülük súlyosan.

A baleset a Közép-Jáva tartomány északi partvidékén, Pemalang város vasúti állomásán történt kora hajnalban, amikor egy Surabayába tartó személyszállító vonat egy veszteglő szerelvénynek rohant. Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, vagy egy meghibásodott jelzőlámpa vagy a mozdonyvezető hibája okolható a tragédiáért.

A brit BBC közben arról számolt be, hogy egy órával később még egy vonatbaleset történt Indonéziában, Solo városánál, s ott legalább egy ember meghalt.

Indonézia azok közé az országok közé tartozik, ahol legtöbb a közlekedési balestek száma, a legutóbbi vonatszerencsétlenség júniusban történt, akkor hat ember vesztette életét.

FH/para