Megszólalt az őszödi beszéd egy urnából

2010. október 3. - 21:50 | Külföld
Meg kellett szakítani néhány percre a szavazást egy budapesti, VI. kerületi szavazóhelyiségben, az egyik urnából ugyanis délután egyszercsak megszólalt Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszéde.

Kiderült, hogy a szöveg egy az urnába dobott mobiltelefonról szól. A Független Hírügynökség úgy tudja, egy ismert internetes blogger dobta be a mobilt a szavazóládába.

A Független Hírügynökség információi szerint az egyik Rózsa utcai szavazókörben délután az urnából megszólalt az őszödi beszéd. A szavazást egy időre fel kellett függeszteni.

Jackli Tamás, az Országos Választási iroda szóvivője az esettel kapcsolatban a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy egy az urnából felhangzó szöveg miatt fel kellett függeszteni néhány percre a voksolást az érintett szavazókörben. Az urnát felbontották és egy mobiltelefont vettek ki belőle. Az urnát "kivonták a forgalomból", vagyis a telefon kiemelése után újra lezárták és abba már nem lehetett több szavazólapot dobni. Hitelesítettek azonban egy új urnát és annak segítségével tovább folytatódhatott a szavazás. Az eset egyébként valószínűleg kampánycsend sértésnek számítana, de panasz híján ezt az OVI hivatalosan nem állapíthatja meg.

Jackli Tamás arról nem beszélt, hogy a mobiltelefonról milyen szöveg hangzott fel, de a Független Hírügynökség úgy tudja, az őszödi beszéd részletei szólaltak meg az urnából. Úgy tudjuk, egy ismert internetes blogger dobta be az urnába a mobilt.

fh