Otthonszülés közben majdnem meghalt az újszülött, őrizetbe vették a szülészt

2010. október 6. - 10:49 | Külföld
Őrizetbe vették az éjszaka Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt akit kedden délután a XII. kerületi Alma utcából állítottak elő egy otthonszülés helyszínéről, ahol az újszülöttet újra kellett éleszteni. A helyszínről a szülész több munkatársát is előállították.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, légzés és elégséges vérkeringés nélkül találták a mentők azt az újszülöttet, akihez egy otthonszülés miatt kellett orvost hívni kedden délután. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülött-mentő személyzete is. a független Hírügynökség úgy tudja, az eset a Geréb Ágnes nevéhez köthető, XII. kerületi, Alma utcai "Születésházban" történt.

AZ anyát és az újszülöttet is kórházba vitték a mentők, a rendőrség előállította az otthonszülést levezető személyeket, köztük Geréb Ágnest, aki ellen már többször volt bünetőeljárás az általa levezetett otthonszülések közben történt halálesetek illetve egészségkárosodások kapcsán.

A BRFK sajtóügyeletes a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a kedd délutáni, XII. kerületi eset kapcsán Geréb Ágnest őrizetbe vették.

FH/para