Több mint száz év után kapta meg az amerikai állampolgárságot egy asszony

2010. október 14. - 08:00 | Külföld
101 évet kellett várnia az amerikai állampolgárságra egy nőnek, aki Mexikóból vándorolt be az Egyesült Államokba - írta szerdán a BBC. Az asszony 1909. október másodikán, édesanyja karjaiban érkezett meg az amerikai Texas államba. Akkor még mindössze hathónapos volt. Elmondása szerint amerikai állampolgárként elsőként arra készül, hogy részt vegyen a novemberi törvényhozási és helyhatósági választásokon.

Az édesanyja karjaiban az Egyesült Államokba szöktetett Eulalia Garciának kedden, a Texas állambeli Bronswille szövetségi bíróságán, egy ceremónián adták át az amerikai állampolgárságot igazoló iratait. Az asszony egyébként szinte az egész életét a texasi városkában töltötte, mégis csupán 101 évvel a megérkezése után kapta meg az amerikai állampolgárságot. Rajta kívül egyébként még 14-en olyan bevándorló él az Egyesült Államokban, akiknek a 100. életévük betöltése után adták meg az amerikai állampolgárságot.

A nő a mexikói Monterrey városában született, két férjét valamint két fiát is elveszítette már. Annak idején, amikor édesanyjával együtt megérkezett Texasba, mexikóiak és amerikaiak mindenféle procedúra, személyi irataik felmutatása nélkül, szabadon átsétálhattak egyik államból a másikba.

FH/para

Címkék: állampolgárság