Támadás a csecsen parlament ellen - megölték a fegyvereseket

2010. október 19. - 11:39 | Külföld
Megölték mindegyik fegyverest, akik részt vettek a csecsenföldi parlament épülete elleni támadásban - jelentették orosz hírügynökségek. A keddi ostromban három biztonsági őr és egy civil vesztette életét, a képviselők jól vannak.

A csecsen parlamentet kedden támadták meg. A fegyveresek végeztek három biztonsági őrrel, majd bejutottak az épületbe, ahol a tűzharc folytatódott. A lövöldözés a parlament elnökének irodája közelében volt, de Dukvaha Abdurahmanovot sikerült kimenekíteni és egy páncélozott járműben elszállítani. A helyszínre hamar megérkezett a belügyminisztérium különleges egysége, a rohamrendőrség és a csecsen elnöki biztonsági szolgálat, röviddel később pedig már azt jelentették be a hatóságok, hogy valamennyi támadót lelőtték a kormányerők.

Csecsen belügyi források szerint a támadásban négyen vagy öten vettek részt, akik közül legalább ketten felrobbantották magukat. Az akcióban egy civil is meghalt. Ramzán Kadürov csecsen elnök közölte: valamennyi parlamenti képviselő életben és biztonságban van.

FH/para