Mégsem vállalja a nyilvánosságot a lottómilliárdos

2010. október 21. - 17:23 | Külföld
Mégis névtelen szeretne maradni az EuroMillions lottó rekordnyereményének brit győztese - közölték a játék szervezői csütörtökön.

A 129,8 millió eurót (35,6 milliárd forint) nyert szerencsés szerdán még úgy nyilatkozott, hogy gondolkozik azon, hogy felvállalja-e a nyilvánosságot.A szervezők szerint a döntés miatt semmilyen további részletet nem árulhatnak el a nyertesről, így például azt sem, hogy hol adták fel a szelvényt, vagy hogy egy személy, vagy egy lottózó társaság tippelt-e helyesen. Ha azonban az előbbi, akkor a nyertes a Sunday Times listája alapján a világ 589. leggazdagabb embere lett a rekordösszeggel.

A nyertes szelvénnyel egyébként csaknem két héttel az október 8-i sorsolás után jelentkeztek a szervezőknél, akiknél korábban több mint ezer ember is megfordult, azt állítva, hogy ő nyerte a fődíjat, csak elvesztette a szelvényt.

A mostani összeg a legnagyobb, amelyet valaha nyertek az EuroMillions játékon. A legutóbbi rekordnyereményt 2009 májusában fizették ki: akkor több mint 126 millió eurót vihetett haza egy szerencsés spanyol játékos. A EuroMillions lottót 2004 óta lehet játszani kilenc európai országban: Ausztriában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Írországban, Luxemburgban, Portugáliában, Spanyolországban és Svájcban.

FH/para

Címkék: Lottónyeremény