Haiti: A kolera már elérte a fővárost

2010. október 24. - 20:59 | Külföld
A járvány következtében több, mint 200 ember meghalt, a fertőzöttek száma meghaladja a háromezret. A járvány továbbterjedése a fővárosban fatális következményekkel járna.

A kolerajárvány elérte Haiti fővárosát, Port-au-Pincet is. Az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó hivatala vasárnap közölte, a fővárosban 5 beteget regisztráltak. Valamennyien abból a térségből, az ország középső részéről, az Artibonite folyó mentéről jöttek a fővárosba, ahol a legtöbb megbetegedés történt. A járvány továbbterjedése a fővárosban fatális következményekkel járna, mert a januári földrengés miatt még mindig nagyon sok embernek nincs hajlék a feje fölött és a higieniai körülmények sem a legmegfelelőbbek.

A járvány következtében több, mint 200 ember meghalt, a fertőzöttek száma meghaladja a 3000. A kormány pénteken rendkívüli állapotot rendelt el, az intézményeket a járvány tovább terjedésének megfékezésére szólította fel. Az Egészségügyi Világszervezet /WHO/ szerint 100 év óta ez az első járvány a karibi országban. Haitin még nem állt helyre a rend a januári, pusztító erejű földrengés óta, amelynek következtében 250 ezer ember meghalt, és 1 millió 200 ezren hajlék nélkül maradtak

(SITA)