Elektromosan sokkolták egymást alapiskolások

2010. október 27. - 14:42 | Külföld

Öt tanulót vizsgáltak meg a mentők egy budapesti általános iskolában, miután felmerült annak gyanúja, hogy elektromos áramütés érte őket. Kiderült, egy kínai piacon vásárolt elektromos sokkoló járt kézről-kézre, ezzel rázták meg egymást a gyerekek.

Elektromos sokkolót vitt egy fővárosi általános iskolába egy tanuló. A helyszínre szerdán délelőtt tíz órakor riasztották a rendőrséget és a mentőket, miután több gyereket is áramütés ért. Az országos mentőszolgálat tájékoztatása szerint a XI. kerületi, Baranyai utcai általános iskolában öt gyereket vizsgáltak meg, de kórházba senkit nem vittek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik tanuló vitte be az iskolába a veszélyes eszközt, amely aztán kézről-kézre járt öt-hat tanuló között.

A rendőrség még nem indított eljárás az ügyben, ám azt mindenképpen vizsgálni fogják, honnan szerezte a tanuló az elektromos sokkolót, melynek áramütése egy körülbelül két percig tartó izomgörcsöt okoz. Az elektromos sokkoló a magyar törvények szerint közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számít, hasonló kategória, mint a boxer vagy a pillangókés. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója úgy értesült, a sokkolót a kínai piacról szerezte be az iskola tanulója.

fh