Megverte az eladót a tízszeresen büntetett előéletű vásárló

2010. november 2. - 15:13 | Külföld
Az egyszerűnek indult ügylet vége az lett, hogy egy számítógépet megvásárló férfi megverte az eladót, visszavette a pénzét és elvitte a számítógépet is.

Zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás egy számítógép adás-vétele kapcsán a napokban Miskolcon. Az egyszerűnek indult ügylet vége az lett, hogy a gépet megvásárló férfi megverte az eladót, visszavette a pénzét és elvitte a számítógépet is. Mikor a rendőrök elfogták, kiderült, hogy a vásárló már 10 alkalommal volt büntetve.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatása szerint egy miskolci férfi a napokban eladott egy számítógépet, a vevő pár nappal később felkereste őt a lakásán, mondván, hogy a rendszer összeomlott, a számítógép nem ér semmit. A vásárló több alkalommal súlyos fenyegetésekkel arra kényszerítette az eladót, hogy a gép árát visszaadja neki, sőt távozóban még a férfi számítógépét is magával vitte.

A rendőrök rövid idő alatt elfogták és őrizetbe vették a 33 éves miskolci férfit. Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt indult ellene eljárás. A rendőrség kérte az eddig már 10 alkalommal büntetett férfi előzetes letartóztatását.

fh