Sokkolóval lőtték meg a rendőrökre támadó férfit – belehalt

2010. november 30. - 12:17 | Külföld
Meghalt hétfő éjszaka egy illegálisan Franciaországban tartózkodó afrikai férfi, miután a rendőrök kétszer rálőttek egy elektromos sokkolóval Párizs külvárosában, Colombes-ban. A rendőrség szerint egy heves vita miatt mentek be a járőrök egy lakótelepi lakásába, majd az áldozat rájuk támadt, ezért kellett használniuk a sokkolót.

A 38 éves áldozat Maliból érkezett, és a hatóságok szerint illegális bevándorló volt. A vita közte és a neki szállást adó barátja között mérgesedett el. A hatóságok szerint nyolc rendőr érkezett a helyszínre, és amikor ellenőrizni akarták a személyi iratokat, a férfi kalapácsot rántott és több rendőrt megütött, majd elrohant.

A hatóságok közlése szerint négy rendőr sebesülten terült el, miközben társaik üldözőbe vették az afrikai férfit, akit kétszer meglőttek az elektromos sokkolóval. A férfi, akit ezután levittek a rendőrök, a liftből kiszállva elájult, és a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni.

A boncolási eredmény még nincs meg. Antoine di Zazzo, az amerikai Taser francia leányvállalatának igazgatója az AFP megkeresésére azt állította, hogy az elektromos sokkolójuk biztonságos, a használatától eddig még senki nem halt meg a világon. Jogvédő csoportok szerint viszont, ha nem megfelelően használják a bénító eszközt, könnyen halált okozhat.

FH/para