Négy kiló kokaint találtak Ferihegyen

2010. december 2. - 12:12 | Külföld
Négy kilónyi kokaint találtak a vámosok Ferihegyen, egy német nő csomagjai között. Az asszony a drogot szőnyegekbe, és egy étrend-kiegésztő dobozába rejtette, de az ellenőrzésen lebukott. A lefoglalt kábítószer értéke értéke csaknem 200 ezer euró.

A német állampolgárságú, középkorú nő a napokban érkezett európai átszállással Dél-Amerikából a Ferihegyi repülőtérre. A pénzügyőrök ellenőrzikték a nő csomagjait, ahonnan előkerült egy doboz étrend-kiegészítő, benne egy fehér porral teli zacskóval. Ezután átivizsgálták a nála lévő két állati bőrből és szőrből készült faliszőnyeget is. Ezek belsejébe téglalpocskák voltak beragagasztva. A pakkok ugyancsak gyanús fehér port rejtettek.

Az étrend-kiegészítőbe valamint a szőnyegekbe rejtett anyagról kiderült, hogy kokain. A vámhatóság a csaknem 4 kilogramm, mintegy 56 millió forint feketepiaci értékű kábítószert lefoglalta és a német hölgy ellen eljárást indított - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében Sipos Jenő, a Vám-és Pénzügyőrség szóvivője.

(FH)