Baleset élő adásban: megszakították Németország kedvenc showját

2010. december 5. - 14:16 | Külföld
Súlyos baleset történt a német közszolgálati tévé szombati élő showjában: megsérült az egyik fellépő a ZDF-en futó Wetten, Dass... (magyarul: Fogadjunk...) című műsorban. A vasárnapi tudósítások szerint a 23 éves Samuel Koch egy görkorcsolyás mutatványra készült: mozgó autót kellett átugrania.

Nekiiramodott, de a lába beleakadhatott a kocsiba, átbucskázott rajta, majd arccal a földre zuhant.
Samuel Koch eszméletét vesztette. Azonnali orvosi segítséget kapott, majd kórházba vitték. A show 29 éves történetében még nem fordult elő ilyen eset. Arra sem volt példa, hogy az élő műsort megszakítsák és leállítsák.

Az eset sokkolta a nézőket. A műsort szombat esténként körülbelül 10 millióan követik figyelemmel. A műsorvezető, Thomas Gottschalk a híradóban is megszólalt. A showman azt mondta, hogy az elmúlt évtizedekben többször is volt már veszélyes mutatvány a műsorban, és "a legrosszabb, ami egészen eddig történt, az egy törött láb volt". Azt is mondta: együtt ebédelt Koch-hal, és látta, hogy a fiatalember mennyire eltökélt, mennyire meg akarja csinálni a mutatványt. "Rettenetesen sajnálom, hogy így végződött" - tette hozzá Gottschalk.

A Bild című bulvárlap tudósítása szerint a fiatalember intenzív osztályon fekszik. Állapotát stabilizálták, de még nem tud beszélni. Egyelőre nem közölték az orvosok, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett.

FH/para

Címkék: baleset, előadás