Az X-Faktor győztesének utazását szervező cég bedobta a törölközőt

2010. december 20. - 13:25 | Külföld
Nem éri hátrány az X-Faktor győztesét amiatt, hogy az Aeroviva Utazási Iroda bejelentette, hogy megszüntette utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét - közölte az RTL Klub. A tehetségkutató nyertesének utazását ugyanis éppen ez a cég biztosította volna.

Az RTL Klub közleménye szerint hétfőn értesültek arról, hogy az X-Faktor nyereményutazását biztosító Aeroviva beszünteti a működését. Megfogalmazásuk szerint a műsor győztesét semmiféle hátrány nem fogja érni. A következő napokban ugyanis a csatorna menedzsmentje megkeresi a legmegfelelőbb megoldást, hogy a győztes utazhasson és pihenhessen - fogalmaznak.

Ahogy arról a Független Hírügynökség is beszámolt: hétfőn megszüntette utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét az Aeroviva Utazási Iroda - ezt az iroda saját honlapján tette közzé. A közlemény hangsúlyozza, hogy a cég minden külföldön tartózkodó utasa hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így senki sem marad külföldön.

"Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerüljük, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült." - áll az Aeroviva tájékoztatójában. A cég elnézést kér az utasoktól, egyben közli, hogy a menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye - az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt - érvényes marad.

Az Aeroviva Kft. kártérítési kötelezettségét a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe vállalja át - olvasható a honlapon. 

FH/para