Nyomozás indult pedofília miatt egy apácák által vezetett intézet ellen

2011. január 4. - 08:00 | Külföld
Belgiumban nyomozást indítottak az apácák által vezetett Stella Maris otthon ellen, mert a gyanú szerint gyerekeket molesztáltak az intézetben - jelentette be hétfőn az ország délnyugati részén lévő Courtrai város ügyészsége. A hatóságok közlése szerint az áldozatok 1965 és 1970 között történt visszaélésekről számoltak be.

Egyelőre nem tudni, hány áldozatról van szó. Az ügyészség szóvivője azt mondta, hogy részleteket még nem akarnak közölni, mivel most azonosítják azokat, akik a gyanú szerint a bűncselekményeket elkövették. A belga média azt állítja, hogy nem 1965 és 1970, hanem 1960 és 1990 között történtek a visszaélések, amelyek ügyében azután indult el a nyomozás, hogy ketten jelentkeztek a rendőrségen.

A belga média szerint azóta már több egykori áldozat jelentkezett és mesélte el történetét. "Sok év telt el már, a Stella Maris jelenlegi vezetősége azonban komolyan veszi az ügyet, ezért arra kér minden egykori áldozatot, hogy mondja, mi történt vele" - nyilatkozta az intézet jogásza a Belga nevű hírügynökségnek.

FH/para

Címkék: apácák, pedofília