Elérték a jég fogságába esett orosz hajókat

2011. január 7. - 08:51 | Külföld
Egy orosz jégtörőnek csütörtökön sikerült elérnie azt a három hajót, amelyek az előző héten rekedtek a jég fogságába az Ohotszki-tengeren. A Makarov admirális nevű jégtörő egy nappal korábban már kiszabadított két hajót a jégből. A mentés lassan halad, a területen lévő zord időjárás miatt.

A Makarov admirálisnak sikerült elérnie a távol-keleti tengeren a jég fogságába esett hajókat, és már meg is kezdték az egyik elvontatását - közölték orosz hírügynökségek. A két másik hajóért majd akkor térnek vissza, ha az első hajó már jégmentes vizeken lesz. A három hajón összesen több mint négyszáz ember van. Az orosz hírügynökségi jelentések szerint a december 30-án fogságba esett hajókon van elegendő élelem és víz.

Az orosz jégtörő hajó egy nappal korábban már kiszabadított két hajót, amelyek hétfőn és kedden kerültek az Ohotszki-tengeren kialakult jég fogságába. A mentőakció a tervezettnél több időt vett igénybe, a zord időjárásnak köszönhetően. A jégtörőnek "heves hóeséssel, nagyon rossz látási viszonyokkal, hóval borított jéggel és egyéb nehézségekkel" kellett megküzdenie - közölték az orosz hírügynökségek.

FH/para

Címkék: hajók