TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN: Megrendelt pánikkeltés miatt haltak meg a lányok?

2011. január 18. - 07:32 | Külföld
Titkosszolgálati eszközökkel is vizsgálja a rendőrség a szombati tragédia okait a West Balkánban - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy az eddigi tanúvallomások alapján valószínűsíthető, hogy valaki a második és a harmadik szint közötti lépcsőn - vagy annak közelében - minden ok nélkül késelést kiáltott.

Ez késztette menekülésre a túlzsúfolt szórakozóhelyen a közelben állókat. Internetes fórumokon közben megjelentek olyan vélemények, hogy a konkurencia régóta készült arra, hogy megzavarja a fiatalok körében rendkívül népszerű rendezvényt, azzal a céllal, hogy lejárassa a szervezőket. Mások a szórakozóhelyeket droggal ellátó alvilági csoportokat sejtik a pánikkeltés mögött.

Drogot találtak két áldozat szervezetében

A szombati diszkótragédia két áldozata is kábítószert fogyasztott, szervezetükben amfetaminszármazékot találtak - tudta meg a Magyar Hírlap. Az orvos szakértői vélemény szerint mindkét gimnazista lány halálát fulladás és a belső szervek vérzése okozta. A harmadik áldozat több bordája is eltört, s az egyik átszúrta a szívét - írja a Magyar Hírlap.

FH/para