Nógrádban kitüntetik, Esztergomban magánperei költségeit fizetik Bayer Zsoltnak

2011. január 20. - 08:34 | Külföld
Nógrád megyében kitüntetik, Esztergomban a bírósági költségeit fizetik Bayer Zsoltnak. Az ismert jobboldali publicistával kapcsolatban a Népszava azt írja: a nógrádi szocialista és jobbikos képviselők tiltakoznak, amiért a fideszes többségű megyei vezetés Madách-díjjal tünteti ki Bayert.

A megyegyűlés egyik szocialista tagja úgy fogalmazott: "a korábbi díjazottakkal sem tisztességes, hogy ezúttal ilyen szélsőséges, megosztó személyiségre esett a Fidesz választása, olyan emberre, akit nem szabadna Madách-csal együtt emlegetni."

Bayer Zsoltról időközben az is kiderült: magánvádas pereinek ügyvédi költségeit Esztergom fideszes vezetésű önkormányzata fizette korábban, és - ha a városvezető nem tudja keresztülvinni az új költségvetést - lehet, hogy ez így is marad. A város, Fidesz által javasolt költségvetésében jelenleg szerepel egy olyan tétel, amely szerint Meggyes Tamás volt polgármester és Bayer Zsolt újságíró eddig már 25 millió forintba került magánvádas pereinek ügyvédi költségeit továbbra is a város fizeti.

FH/para