Bokros Lajos nem adja vissza EP-mandátumát

2011. január 22. - 11:54 | Külföld
Nem fogja visszaadni európai parlamenti képviselői mandátumát Bokros Lajos. A politikus ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta péntek este. Bokros Lajos az MDF színeiben jutott be az Európai Parlamentbe 2009-ben. A mandátumával kapcsolatos kérdésre azt válaszolta: őt nem az MDF választotta meg, hanem a választói, akiknek erkölcsi felelősséggel is tartozik, ezért sem adja vissza a képviselői megbízatást.

A műsorban megjegyezte: az MDF a választások után 180 fokos fordulattal megváltozatta programját és értékrendjét. Hogyan gondolhatná ezért ez a párt azt, hogy ő árulja el választóit - fogalmazott.

"Az MDF sajnálná, ha Bokros Lajos a mandátum-tolvajok sorát gyarapítaná" - ezzel a címmel adott ki pénteken közleményt Horváth István, az MDF elnökhelyettese. A politikus úgy fogalmazott: "a Magyar Demokrata Fórum Bokros Lajos logikáját a múlt nemzedékének sikertelen, a közösséget semmibe vevő, az embereket csak eszköznek tekintő gondolkodásmódjának tartja". Megjegyzi, hogy 2009-ben egy választó sem tudott Bokros Lajosra szavazni, csak az MDF-re. Emellett vélhetőn sokan voksoltak "Habsburg György, az MDF és a párt többi képviselőjelöltje miatt az MDF nevű, és nem a Bokros Lajos nevű EP-listára".

A közlemény úgy zárul: "az új nemzedék mindazonáltal nem hisz a magyar politikára oly jellemző családi szennyes kiteregetésében, ezért a februári tisztújító országos gyűlésig kísérletet tesz az ügy demokráciához méltó, európai típusú, békés és barátságos rendezésére". Az nem derült ki, pontosan mit jelent az ügy ilyen rendezése.

FH/para

Címkék: Bokros Lajos