Megtiltaná a telefonálást a gyalogosoknak egy New York-i szenátor

Megtiltaná a New York-i járókelőknek az állam egyik szenátora, hogy mobiltelefont használjanak, ha átkelnek az úttesten. Carl Kruger szerint ugyanis a telefonáló emberek figyelmetlenségükben nekimehetnek a járműveknek.

A szenátor által csütörtökön bemutatott javaslat szerint a gyalogosok nem telefonálhatnának, nem olvashatnának SMS-eket, vagy e-maileket, nem hallgathatnának zenét, sőt, egyáltalán nem használhatnának semmilyen szórakoztató elektronikai készüléket, miközben átkelnek egy úttesten.

"Nem lehet teljes figyelemmel a környezetre az, aki a Blackberryvel babrál, telefonszámokat üt be a készülékbe, Super Marióval játszik a Game Boy-on, vagy zenét hallgat az iPodján" - fogalmazott Krueger a weboldalán nyilvánosságra hozott javaslat indoklásában. A szenátor szerint a gyalogosok figyelmének elvonása tehető felelőssé több balesetért, közte "egy 21 éves férfi haláláért, akit egy teherautó ütött el, miközben zenét hallgatott". Krueger javaslata szerint a szabályt megszegőkre 100 dolláros bírságot szabhatnának ki a hatóságok.

(Független Hírügynökség)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.