Síelőket mentettek ki egy osztrák sípálya felvonójából

2011. január 30. - 18:10 | Külföld
Majdnem kilencven síelőt kellett kimenteni vasárnap egy osztrák síterepnél egy kabinos felvonóból, amely útközben megállt - közölték a mentésben résztvevő emberek. A nyolc kabin valamilyen technikai hiba miatt állt le a kasbergi sípályánál. A mentés közben senki sem sérült meg. Két hónapon belül ez már a harmadik hasonló eset volt Kasbergben.

A mentőalakulatoknak nagyjából három órára volt szüksége ahhoz, hogy mind a 86 síelőt kimenekítsék a felvonó kabinjaiból - közölte a mentés vezető férfi. A mentésben 25 ember vett részt. A síelőket kötelek segítségével engedték le a földre a felvonó kabinjaiból. A mentés alatt senki sem sérült meg. A hegyi mentők közlése szerint a mentés nyugodtan zajlott, a felvonó leállásakor alakult ki kisebb pánik.

Két hónapon belül ez már a harmadik hasonló eset volt Kasbergben. Január hatodikán 160 síelőt kellett kimenteni egy sífelvonóról, helikopterek segítségével. Decemberben pedig a mostani esetben érintett kabinos felvonóból kilenc embert kellett kimenteni, miután az erős szél miatt leállt.

FH/para

Címkék: hegyimentő, síelők