A "Top Gun"-ból lopott vágóképet a kínai köztévé

2011. január 30. - 11:21 | Külföld
A Top Gun című, 1986-ban készült filmből szedett ki vágóképeket és mutatott be híradójában a kínai köztelevízió (CCTV). A riport a kínai légierőről szólt. A bakit internetezők szúrták ki - számolt be az esetről a kínai média.

A CCTV még január 23-án sugárzott egy riportot a kínai légierő egyik gyakorlatáról: az összeállításban látszott, ahogy egy vadászgép kilő egy rakétát egy másik katonai gépre. Az eltalált repülőgép hatalmas fénycsóvával robbant fel és a drámai felvételt a légierő tisztjeivel készített interjúk közben vágták be.

A kínai internetezők közül viszont többen is kiszúrták, hogy a vágóképek valójában az 1986-ban Tom Cruise főszereplésével készült Top Gun című film egyik végső jelentéből valók.

A The Wall Street Journal ráadásul össze is hasonlította a két jelenetet és a honlapjára ki is tette a végeredményt. Ebből tisztán látszik, hogy a filmklasszikusból lopták el a vágóképet. Az összehasonlítás a http://online.wsj.com/video/cctv-tries-to-pass-off-top-gun-clip-as-real/43EC0FC2-A440-4522-8E81-437EC747D30A.html linken látható.

A CCTV illetékesei egyelőre nem reagáltak a vádakra, viszont levették a szóban forgó riportot a honlapjukról, miután kiderült a baki.

FH/para

Címkék: légierő