Ideiglenesen szól Budapesten az ellenzékinek számító Klubrádió

2011. február 2. - 19:36 | Külföld
Hatvan napos ideiglenes hosszabbítást kapott a Rádió1 és a Klubrádió a budapesti vételkörzetben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa szerdai határozata értelmében. Vidéken négy frekvenciát osztottak szét.

Egyelőre tovább szólhat Budapesten a Rádió1 és a Klubrádió, amelyek budapesti frekvenciahasználati szerződése februárjában lejár. A Médiatanács mindkettejük esetében 60 napos ideiglenes hatósági szerződést köt velük. A döntést ismertető Kiricsi Karola szóvivő hangsúlyozta, hogy ezt az ideiglenes hosszabbítást korlátlanul, akár több alkalommal is kérelmezhetik a lejáró szerződésű műsorszolgáltatók, ha nincs díjtartozásuk a hatósággal szemben. A két adónak nincs hátraléka.

A Médiatanács kiosztott három helyi és egy körzeti rádiós frekvenciát is. Várpalotán a Média Rádió, Szegeden az Európa Rádió, Szolnokon az Amadeus Rádió, Miskolcon a Mátra Centrum kap lehetőséget műsort sugározni. A már meghirdetett további 17 frekvencia sorsáról február végéig várható döntés, a lejáró hullámhosszokra pedig rövidesen kiírják a pályázatot.

FH/para