Kénsavval öntöttek le egy ukrán politikust

2011. február 19. - 15:58 | Külföld
Továbbra is súlyos az állapota a Kijevi Állami Közigazgatás elnökhelyettesének, akit még csütörtökre virradó éjjel locsolt le kénsavval egy ismeretlen - adta hírül szombaton a Korreszpondent internetes hírújság. A rendőrség szerint a támadás nem politikai indítékú volt.

A kárpátaljai születésű Jurij Csizsmart az otthona közelében szólította meg egy símaszkos férfi, majd egy edényből tömény kénsavval öntötte arcon. A politikus csak a házuk bejárati ajtajáig jutott el, ahol a portás talált rá, és értesítette a mentőket. Az arcán és a kezein megsérült, súlyos fájdalmakra panaszkodó férfit a hivatalos közlemények szerint másod- és harmadfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. A jelentések nem közlik, hogy a szeme milyen károsodást szenvedett. Orvosai szerint a beteg állapota súlyos, de stabil.

Jurij Csizsmar jelenleg az ukrán fővárosban a kijevi állami közigazgatás elnökhelyetteseként a kijevi irányítás és a kormány közötti kapcsolatokért felel. A nyomozás vezetője egy péntek esti tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy az indítékok közül gyakorlatilag kizárható a politikai tényező.

FH/para