Romániában elveszett magyar turista: "leértünk a hegyekből, nem volt hólavina"

2011. március 6. - 16:53 | Külföld
Saját lábán jött le a Bucsecs-hegységből az a három budapesti turista, akit szombat délután óta keresett a román hegyimentő-szolgálat. A Független Hírügynökséget egyikük telefonon arról tájékoztatta, hogy valóban kérték a mentőszolgálat segítségét, azonban nem voltak életveszélyben és lavina sem sodorta el őket.

Szombat délután úgy tűnt nem tudunk gond nélkül lejönni a hegyekből, ezért a mentőszolgálatot is felhívtuk - mondta Halász Gábor, az egyik budapesti férfi. Mint mondta: ezt követően helyenként térerő sem volt, ugyanakkor mobiltelefonjuk is lemerült, így már nem tudták tartani a kapcsolatot a mentőszolgálattal. "Lavinaveszély volt ugyan, ám hamisak azok az információk, melyek szerint lavina sodort el minket" - mondta a férfi a korábban elterjedt hírekre reagálva, melyek szerint lavinát okoztak, amely elsodorta őket és csomagjaik is eltűntek.

Minden felszerelésük megvolt, így gondtalanul vészelték át az éjszakát, vasárnap pedig folytatták az ereszkedést. Időközben a mentőszolgálat két csoportja is kereste őket, ám kora délutánra mindhárman leértek a veszélyes szakaszról és egy menedékháznál találkoztak a mentőszolgálattal.

"A tervezett négy napos utunk végül hat napra tolódott ki, ám egészségesem vagyunk. A minket elsodró lavina mindössze félreértés volt" - foglalta össze kalandos útjukat Halász Gábor.

FH/para

Címkék: magyar turisták