JAPÁN KATASZTRÓFA: Négy nap után túlélőket találtak a romok alatt!

2011. március 15. - 14:37 | Külföld
Két túlélőt húztak ki a mentőcsapatok a romok alól Japánban négy nappal a szigetország történetének legerősebb földrengése és az azt követő szökőár után. Az NHK japán közszolgálati televízió tudósítása szerint egy 70 éves nőt találtak életben az Ivate prefektúrában lévő, a földrengés által szinte teljesen lerombolt Otszucsi városában.

Az idős asszony kihűlt, de nem volt életveszélyes állapotban megtalálásakor. A mentőcsapatok a nőt rögtön kórházba vitték.

Egy férfit - akinek korát a hatóságok nem közölték -, a Mijagi prefektúrában lévő Isimaki városának romjai alatt találtak meg élve. Hétfőn csak Mijagi tartományban kétezer halottat találtak.

Az eddigi összesítés szerint csaknem két és fél ezren biztosan áldozatául estek a pénteki, kilences erősségű földrengésnek és szökőárnak, de a halottak száma a japán hatóságok szerint jóval tízezer fölé emelkedhet.

Tízezer halott és eltűnt a hivatalos adatok szerint

A legfrissebb hivatalos adatok szerint több mint tízezer halottja és eltűntje van a Japán északkeleti részén történt földrengésnek, és az azt követő cunaminak - közölte kedden a japán rendőrség.

A jelenlegi hivatalos adatok szerint 3 373 halálos áldozata van az előző hét pénteken történt katasztrófának, és 6 746 embert eltűntként tartanak nyilván. A sérültek száma 1 897 - közölte a japán rendőrség. 

FH/para