Romagyilkosságok: Fáradtak a vádlottak

2011. április 1. - 16:50 | Külföld
A vádlottak fáradtságra panaszkodtak a Pest Megyei Bíróság pénteki tárgyalásán. Az első rendű vádlott védője azt mondta, védence csak legközelebb teszi meg megjegyzéseit, mert most nagyon fáradt, ugyanis zárkatársai egész éjjel nem hagyták pihenni.

Szintén fáradtságra hivatkozva kérte a negyedrendű vádlott, hogy fejezzék be kihallgatását a pénteki tárgyaláson.

Az első rendű vádlott védője szerint védence azért ilyen kimerült, mert több éjszakán át, így a péntekre virradó egész éjjel is "mozgatták" cellatársai az első rendű vádlottat, aki ezért csak legközelebb kíván kommentárt fűzni a negyedrendű vádlott által elmondottakhoz.

A 9 helyszínt érintő, 6 halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat harmadik tárgyalási napján egy esetet, a 2009. április 22-én Tiszalökön történt gyilkosságot igyekezett minél jobban részleteiben feltárni a bíróság. Így szó esett a pénteki tárgyalási napon arról, miként ellenőrizték a gyilkosság miatt elrendelt fokozott ellenőrzés során a vádlottak gépkocsiját, amikor is sem a késő esti időpont, sem az autóban talált tárgyak: távcső, katonai rádió adó-vevő és gitártok nem keltett gyanút, ahogyan az sem, hogy nem sokkal később a tetthely közeléből menekülő elkövetők gépkocsijukkal elakadtak a sárban és egy traktorost hívtak segítségül.

A fáradtság többször szóba került a pénteki tárgyalási napon, így a negyedrendű vádlott saját védője kérdésére arról is beszélt, mennyire össze volt törve lelkileg és fizikailag, amikor 2009 augusztusában elfogták őt a kommandósok.

A tárgyalást április 5-én folytatja Miszori László 5 tagú büntetőtanácsa.

(FH)