Illegális varroda a föld alatt Budapesten

2011. április 17. - 10:00 | Külföld
Földalatti varrodát lepleztek le a hatóságok Budapesten, az egykori Ganz-Mávag területén a napokban. A nyomozók csaknem 900 ruhadarabot, több mint 20 ezer márkajelzést és címkét illetve varrógépeket foglaltak le, melyek értéke 5 millió forint. Az ügyben eljárás indult, gyanúsított viszont egyelőre nincs.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság munkatársai a napokban tartottak ellenőrzést a Józsefvárosban, az egykori Ganz- Mávag területén. A pénzügyőrök átvizsgálták az üzleteket raktárakat és a pincerendszert is. Ott figyeltek fel egy helyiségre, amelynek ajtórésein látszott, hogy ott védett márkajelzéssel ellátott ruházati termékek vannak. A pénzügyőrök végül hamis két hamis varrógépet és sportruházati terméket találtak.

A NAV a 888 darab ruhaneműt, a 20.507 darab márkajelzést és feliratokat tartalmazó nyakcímkét, valamint a varrógépeket lefoglalta. Ezek értéke csaknem 5 millió forint. Az ügyben iparvédelmi jogok megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője, Suller György Attila.

FH/para

Címkék: illegális, varroda