Mégsem adja ki Magyarország a dunaszerdahelyi mészárlás kapcsán kihallgatandó Tureket?

2011. április 21. - 09:26 | Külföld
A budapesti fellebbviteli bíróság visszautalta a Fővárosi Bíróságnak a Haris Sándor kiadatása kapcsán kiadott ítéletét - tájékoztatott a SITA hírügynökség.

A Fővárosi Bíróság április 6-án döntött Haris kiadatása mellett, akit az alvilág Turek néven ismer. Szlovákia az 1999-es, a dunaszerdahelyi Fontána bárban történt mészárlás, valamint egy 2010-es drogügylet kapcsán kérte a kiadatását.

A Népszabadság korábban írt róla, hogy Harist Jozef Roháč-csal cserélnék el a két ország illetékes hatósági szervei. Roháčot április 17-én adták ki Magyarországnak.

Haris Sándor neve az 1992-es első maffiaperben vált ismertté, amikor Prisztás Józseffel és Döcher Györggyel együtt ítélték el. Őket azóta meggyilkolták - írta korábban az Új Szó. Utóbbit 1999-ben, egy hónappal a Pápay-klán lemészárlása előtt. Haris ezután lett a Dunaszerdahelyi éjszakai élet legbefolyásosabb embere - állítja a lap.

Fél évvel később őrizetbe vették a szlovák hatóságok, majd 2003-ban kiadták Magyarországnak, ahol azzal vádolták, hogy egy életveszélyesen megsebesített egy angol fiatalt.

SITA/para