Iskolát zár be, de luxusautókat bérel a Fidesz-KDNP-s vezetés Győrben

2011. április 22. - 14:25 | Külföld
Iskolabezárást terveznek Győrben, közben a Fidesz-KDNP-s városvezetés hét autóból álló Audi-flottát lízingel, ez felháborító a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) - az egykori MDF - győri alapszervezete szerint.

A JESZ győri alapszervezetének elnöke nyílt levélben fejtette ki, hogy a helyi Jókai Mór Általános és Szakképző Iskola tervezett bezárását megalapozatlan és felelőtlen döntésnek tartják. Kovács Adrián, a szervezet elnöke szerint Borkai Zsolt polgármester és a Fidesz-KDNP vezette városvezetés ezzel felrúgja a választási kampányában elhangzott ígéretét, mely szerint Győrben nem kell tartani az iskolabezárásoktól. A levél szerint "felháborító és gusztustalan", hogy az iskola fenntartásának biztosítására nincs mód és lehetőség, de az Audi-flotta lízingjére és fenntartására van.

A JESZ "határozottan utasítja" a polgármestert, hogy a Jókai-iskola bezárását vegye fontolóra és vonja vissza ezen szándékát. Az iskola bezárását követően ismételten tíznél is több önkormányzati alkalmazott - tanár - lenne munkanélküli, nem beszélve a diákoknak és szülőknek okozott kellemetlenségekről - áll a JESZ győri elnökének levelében.

FH/para