Lufikkal harcol a varjak ellen egy litván város

2011. április 22. - 08:49 | Külföld
Kék és lila luftballonok tucatjait kötözték ki a fák tetejére egy észak-litvániai város parkjában. Így próbálják felvenni a harcot a helyieket egyre jobban bosszantó varjakkal.

Panevezys város elöljárói az mondták, rengeteg panasz érkezett a madarak rekedt károgása miatt hozzájuk, ráadásul egyre több varjú költözött a parkba, és agresszívan is viselkednek. "Egy tudóstól hallottam, hogy a varjak nem szeretik a kék színt, sem a fák környékén a mozgást, úgyhogy huszonöt lufit kötöztünk a fákra - mondta Antanas Karalevicius polgármester az AFP francia hírügynökségnek.

Korábban is próbálták már elriasztani a madarakat, de sem a fészkek lerombolása, sem a madárriasztó hangrendszer nem oldotta meg a problémát. A helyiek szerint muszáj csinálni valamit ellenük, és a léggömbök sokkal humánusabbnak tűnnek, mint a puska. Egyelőre nem tudni, miként válik be az új fegyver, de a polgármester már látni vélt némi zavart a varjak között a kísérlet első napján. A héliummal töltött lufikat a tervek szerint legalább tíz napig hagyják kint a fákon.

(Független Hírügynökség)

Címkék: madarak, varjú