Megverték a romák a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület három emberét

2011. május 2. - 09:20 | Külföld
Három óra alatt azonosították és elfogták a rendőrök a vasárnap esti dabasi tömegverekedés nyolc gyanúsítottját. Mindannyian férfiak: ketten még 18 évesek sincsenek, négyen húszas éveikben járnak, a két legidősebb pedig 36 és 41 éves. A támadók közül heten dabasiak, egyiküknek Tatárszentgyörgyön van bejelentett lakcíme.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a bűncselekmény után három órával már mind a nyolc csoportos garázdasággal gyanúsított férfit elfogták a rendőrök, a kocsmát, ahol a verekedés történt, ugyanis mindannyian elhagyták, haza mentek. A rendőrök őrizetbe vették őket, hamarosan az is eldől, az ügyészség indítványozza-e előzetes letartóztatásukat. Ha a bíróság a csoportos garázdaság miatt bűnösnek találja őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

A szóvivő a Független Hírügynökség korábbi információit megerősítve elmondta, hogy a kocsmában három középkorú férfit vertek meg, a sérültek mindegyike kórházba került, ám ott kiderült, hogy csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, így nem kellett bennmaradniuk. Úgy tudni, a sérültek negyven év körüliek, közülük kettő a fején, harmadik társuk a lábán sérült.

Mint ahogy arról a Független Hírügynökség elsőként beszámolt, három embert, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyik tagját vitték kórházba a mentők a Pest megyei Dabas Dabasi Szőlők nevű városrészéből. A támadók romák voltak, akik állítólag azért bántották a három embert, mert valamivel előbb két társukat nem szolgálták ki a kocsmában egy korábbi incidensre hivatkozva. A két férfi ekkor elment, de nem sokkal később 6 másik társukkal visszatért. Úgy tudni, a kocsmáros nem volt a sérültek között, azok mind vendégek voltak. A verekedés után a sérülteket Budapestre, a Merényi Gusztáv Kórházba szállították, sérüléseiket ellátták, röntgen felvételt készítettek és látleletet vettek, majd kiengedték őket. Információk szerint reggelig őket is meghallgatják a rendőrök.

FH/para