A talpnyalókat nem rúgták ki a magyar köztévéből

2011. július 15. - 13:11 | Külföld
Az Index szerint olyan riportereket tartottak meg a nagy közmédiás leépítés-hullámban, akik teljesítették a nyilvánvaló, és másoknak kellemetlen politikai megrendeléseket - áll a hurszerzo.hu összefoglalójában.

Miközben évek óta a Híradó felelős szerkesztőjeként dolgozó riportereket küldtek el csütörtökön, az a riporter, aki a sokak által politikai megrendelésnek tartott stockholmi botrányról tudósított, információink szerint kiemelt szerkesztői státuszt kapott - írja az Index.

Bende Balázs szerkesztőről van szó, aki a botránnyá fajult stockholmi PEN Clubos eseményről tudósított, furcsa körülmények között, mivel Stockholmban nincs tudósítója az MTV-nek, és valahonnan tudniuk kellett, hogy az eseményen "spontán" botrány fog kialakulni. Hasonlóan "megbízható munkaerőnek" számít az Index szerint a korábban csak regionális riportokat készítő Balás Árpád, aki Gyurcsány Ferenc Corinthia Grand Hotelben tartott évértékelőjéől tudósított - miután a lap értesülései szerint a tévé belpolitikai riporterei nem vállalták a tudósítást.

Nem csak a tévénél maradt, de a kirugandók listáját is az a Papp Dániel állította össze, aki a hamisított riportot készítette Daniel Cohn-Benditről - írja az Index. Vele szemben ugyanakkor kirúgtak egy olyan, nagy teherbírásúként ismert szerkesztőt is, aki viszont nem volt hajlandó egy hasonló ferdítésben részt venni.
hirszerzo.hu/index/para