A milánói rendőr tudjon angolul

2011. augusztus 13. - 16:35 | Külföld
Angoltanulás lett a jelszó a milánói rendőrségen, miután turistának álcázott újságírók kiderítették, hogy az északolasz város rendőrei csak mutogatni tudnak a külföldi látogatóknak.

A milánói rendőrség tagjainak minél előbb igennel kell válaszolni az angol nyelvtudásukat firtató kérdésre. A város idegenforgalmi felelőse bejelentette, hogy ősztől intenzív nyelvtanfolyamot indítanak annak érdekében, hogy a milánói utcákon szolgáló rendőrök megfelelően tudjanak kommunikálni a külföldiekkel. Ennek hiányosságára a La Repubblica című napilap hívta fel a figyelmet. A napilap két újságírója holland turistának álcázta magát, és a nyáron külföldiekkel teli milánói városközpontban  dolgozó rendőrök nyelvi felkészültségét tesztelte. “A milánói rendőrök a turistákkal segítőkészek, de csak mutogatni képesek, egyetlen idegen nyelven nem tudják elmagyarázni, merre van a dóm vagy a legközelebbi metrómegálló” - foglalta össze tapasztalatát a La Repubblica.

A napilap arra figyelmeztette a város vezetését, hogy a 2015-ben Milánóban rendezendő világkiállításra közel húszmillió látogatót várnak százhúsz országból. A milánói rendőrség a sajtóban válaszolva hangsúlyozta, hogy tagjainak önkéntes alapon hetente egy óra angol nyelvtanulási lehetőséget biztosít, és erre évi egymillió eurót költ. Az összesen 3200 milánói rendőrből pedig kétszázan járnak az órákra. A milánói rendőrség azt is kiemelte, hogy állományának negyvenöt százaléka egyetemet végzett.

(MTI)

Címkék: nyelvtudás, rendőrök