LÍBIA: Hajóval menekítik a külföldieket Tripoliból

2011. augusztus 26. - 16:10 | Külföld
Hajókkal menekítik a külföldieket - köztük egy magyar állampolgárt - Tripoliból, Líbia fővárosából; a mentőakciót a városban szinte egyedüliként működő külképviselet, a magyar nagykövetség koordinálja - tudta meg az MTI Hírcentrum stábja.

Galli László tripoli főkonzul az MTI Hírcentrum munkatársainak pénteken telefonon azt mondta, hogy Máltáról küldenek két hajót, amelyekkel az első napon ötven, míg a második napon hatvan külföldi állampolgárt tudnak kimenekíteni a líbiai fővárosból.

A diplomata szerint a távozók között amerikai, belga, brit, francia, ukrán és orosz állampolgárok vannak. Megerősítette, hogy egy magyar állampolgár is van közöttük.

A főkonzul kérdésre elmondta azt is, hogy még mindig nem állt helyre a vízszolgáltatás Tripoliban, amelyet azért állítottak le, mert elterjedt, hogy megmérgezték  a vizet.

Az MTI Hírcentrum munkatársai - Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter, Rácz László operatőr és Nyulas Szabolcs újságíró csütörtökön indult el Budapestről Tripoliba. Frankfurt és Tunisz érintésével egyelőre a tunéziai Dzserbáig jutottak, amely  a líbiai határ közelében van. A tervek szerint innen utaznak majd tovább Tripoliba.

MTI/para