Közös magyar-szlovák-cseh vadászati és vadvédelmi kongresszus lehet 2013-ban

2011. szeptember 3. - 13:36 | Külföld
Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes azt javasolja, hogy 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország együtt rendezze meg a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács 60. kongresszusát.

Ezt a miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke szombaton telefonon nyilatkozta az MTI-nek. Semjén Zsolt Selmecbányán az országos szlovák vadásznapok vendége. A kereszténydemokrata politikus a "népi demokrácia" fontos területének nevezte a szlovák-magyar vadászbarátságot és vadászati együttműködést.

Közlése szerint azt javasolta, hogy a nemzetközi vadászati és vadvédelmi tanács 60. kongresszusát együtt rendezze meg 2013-ban Magyarország, Szlovákia és Csehország a közös közép-európai vadászati hagyományokra való tekintettel.

A rendezvényen részt vett Ivan Gasparovic szlovák államfő, Berényi József, a felvidéki Magyar Koalíció Pártja elnöke és Simon Zsolt szlovák mezőgazdasági miniszter.

A Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (angolul: International Council for Game and Wildlife Conservation, rövidítve: CIC) saját magát politikailag független, non-profit tanácsadó testületként határozza meg. Kormányok és természetvédő szervezetek munkáját segíti a természeti erőforrások megőrzésében és fenntartható használatuk biztosításában.

(MTI)