A Jobbik előrehozott választásokat akar Orbán "őszödi beszéde" okán

2011. szeptember 19. - 18:35 | Külföld
Előre hozott választásokat szeretne a Jobbik - jelentette be az ellenzéki párt elnökségének és frakcióelnökségének közös döntését Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján a Parlamentben.

Az ellenzéki politikus szerint azért kellenek minél hamarabb előre hozott választások, "mert erre van szüksége az országnak." Vona Gábor emlékeztetett rá, hogy 2006-ban az akkor ellenzéki Fidesz is előre hozott választásokat követelt, méghozzá két okból. Egyrészt azért, mert szerintük az akkori kormány elvesztette a hitelességét, másrészt pedig azért, mert olyan megszorító politikát folytattak, amely ellentétes a magyar társadalom érdekeivel.

A Jobbik elnöke szerint mind a két feltétel ismételten adott, hiszen a WikiLeaks-dokumentumok nyugodtan tekinthetők Orbán Viktor őszödi beszédének, illetve az a párt, amely az egész 2010 előtti kampányát arra építette, hogy nem lesznek megszorítások, ebben az évben már a negyedik megszorító-csomagot jelentette be múlt pénteken.

Vona Gábor hangsúlyozta: mindent meg fognak tenni, hogy kezdeményezésüknek további tartalmat és hátteret adjanak, ugyanakkor arra a kérdésre, hogy mik lehetnek ezek, még nem tudott válaszolni.

A Jobbik elnöke a sajtótájékoztatót megelőzően az Országgyűlés plenáris ülésén, napirend előtti hozzászólásában is megtette ezt a bejelentést.

MTI/para