Olajat talált Pakisztánban a Mol

2011. október 14. - 19:31 | Külföld
A Mol Nyrt. olajat és várhatóan kísérőgázt is talált Pakisztánban, az ország északnyugati részén található Karak kutatási blokkban - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Karak kutatási blokk a Mol Pakistan által üzemeltetett Tal blokk közelében, attól délre található, a Karak blokk operátora a Mari
Gas Company Limited (MGCL).

A Mol Pakistan 2008-ban szerzett 40 százalékos részesedést a blokkban - áll a közleményben.

A Halini-1 kút fúrása idén januárban kezdődött, teljes mélysége 5.350 méter. A kezdeti rétegvizsgálat során a kút átlagos beáramlási üteme napi 1700 hordó olaj volt. A kút termelése a közlemény szerint várhatóan nőni fog a további tesztelések, valamint a rétegkezelési eljárások következtében.

A szerkezet lehatárolása céljából a konzorcium további kutak lefúrását tervezi, amelynek következtében meghatározható lesz a felfedezés kiterjedése és készletpotenciálja.

A közlemény idézi Fasimon Sándort, a Mol-csoport kutatás-termelési ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: “Ezt a felfedezést a Mol Pakistan és az MGCL szakértőinek szoros együttműködésével értük el és igazolja az organikus növekedésre fókuszáló Upstream stratégiánk eredményességét.”

MTI/para

Címkék: mol, olaj