Székestől pakoltatott ki a tanácsülésről az RMDSZ-es tanácselnök egy MPP-s tanácsost!

2011. október 30. - 19:56 | Külföld
Székestől rakatta ki Árus Zsoltot, a Fidesz-közeli Magyar Polgári Párt tanácsosát a Hargita megyei tanács üléséről Borboly Csaba (RMDSZ) Hargita megyei tánácselnök – tájékoztat a transindex.ro.

“A helyi választottakról szóló törvény világosan rendelkezik, az elnöknek hatáskörében áll bárkit megrovásban részesíteni, amennyiben úgy értékeli, illetve ezt a belső szabályzatunk is lehetővé teszi. Megkértem Árus tanácsos urat, hogy hagyja el a termet, és a balánbányai gyerekek ügye ne képezze politika viták tárgyát. Ő erre nem volt hajlandó, így a biztonsági szolgálathoz fordultam, hogy vigyék ki a teremből a tanácsos urat. Bízom benne, hogy többet ilyen nem fog előfordulni Hargita megye tanácsa életében, ez volt az első és utolsó eset” - reagált a Borboly Csaba Borboly Hargita megyei tánácselnök (RMDSZ) transindex értesülésére, amely szerint Árus Zsolt MPP tanácsost székestől vitték ki a Hargita megyei tanács mai rendkívüli üléséről.

Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, Árus Zsolt feltételekhez kötötte az MPP frakciójának szavazatát a balánbányai tanintézmények fűtésgondjainak megoldása ügyében előterjesztett határozat elfogadásakor.

“Árus tanácsos úr zsarolásra használta fel a helyzetet, és a kápolnásfalusi önkormányzat több évre visszamenőleges számláinak megyei költségvetésből való kifizetéséhez kötötte az MPP frakciójának döntését” - magyarázta Borboly. Hozzátette, ennél a pontnál érezte úgy, eddig és ne tovább. Vannak kivételes esetek, gyerekek életével nem lehet játszani - hangsúlyozta.

“Erre az esetre azért kerülhetett sor, mert az elnök úr azt képzeli, a törvények felett áll, nem az első eset, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben törvénytelenséget követ el. Most konkrétan az történt, hogy engem felszólított, hagyjam el a termet, márpedig erre neki törvényes eszköze nincsen” - válaszolt megkeresésünkre Árus Zsolt.

transindex.hu/para