13 millió forint értékben foglaltak le hamis játékokat Vámosszabadinál

2011. november 28. - 07:52 | Külföld
Hamis játékokat találtak a magyar pénzügyőrök Vámosszabadinál egy szlovák rendszámú teherautóban.  Erről Suller György Attila, a magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtó- és Kommunikációs Főosztályának vám- és jövedéki szóvivője tájékoztatta az Új Szó Online-t hétfőn.
A magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Vámosszabadi térségében ellenőriztek egy Kínából Magyarországra tartó, szlovák rendszámú konténerszállító tehergépjárművet, amely gyermekjátékokat szállított.

Az ellenőrzés során a konténerből előkerül 300 db Mercedes F1 utánzatú játékautó, tovább összesen 8.050 db Thomas és barátai, Hupikék törpikék, Cars 2, Bakugan és Transformers rajzfilmfigurák másolatai.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a jogvédelem alatt álló autókat karácsonyi vásárokon – a versenytárs beleegyezése nélkül - akarták forgalomba hozni, illetve a rajzfilmfigurákra vonatkozóan a jogdíjakat nem fizették meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a mintegy 13 millió forint értékű gyermekjátékokat halaszthatatlan nyomozási cselekményként lefoglalta, majd áru hamis megjelölése bűncselekmény és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóihoz.

ujszo.com/para