Folytatódik az éhségsztrájk az MTV székháza előtt

2011. december 14. - 19:01 | Külföld
Tovább folytatja négy nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkját a közszolgálati televíziók óbudai székháza előtt Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) elnöke és Szávuly Aranka, a szervezet alelnöke.

Nagy Navarro Balázs szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette: addig folytatják a tiltakozást, amíg el nem bocsátják a közmédiából az MTI Hírcentrum igazgatóját, helyetteseit, valamint az MTVA Hír- és Hírháttér főszerkesztőjét.

A TFSZ elnöke "valódi belső vizsgálatot" követelt amiatt, hogy néhány napja a köztelevíziók híradóinak tudósításaiból kitakarták Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét. Nagy Navarro Balázs kilátásba helyezte, hogy amennyiben az érintett vezetőket nem távolítják el, a médiahatóság elnökéhez fordul.

Mint elmondta: a közmédia vezetőinek nem csak Lomnici Zoltántól kell bocsánatot kérniük, hanem a közvéleménytől, amelynek a tisztességes tájékoztatáshoz való jogát szerinte több alkalommal is megsértették.

Nagy Navarro Balázs felolvasta az Európai Újságíró-szövetség (EFJ) kedden az MTI-ben is ismertetett közleményét. Ebben a szervezet támogatásáról biztosította "azt a küzdelmet, amelyet magyar újságírók és szakszervezeteik folytatnak a médiába való politikai beavatkozás és hírmanipuláció ellen".

MTI/para