Bírósággal fenyegeti az Indexet és a Népszabadságot az MTVA

2011. december 18. - 14:54 | Külföld
Jogi lépeseket tett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a szombaton az index.hu és a nol.hu egyes tudósításaiban megjelentek kapcsán.

Az MTVA vasárnapi közleményében úgy fogalmaz: "helyreigazítást kértünk az index.hu főszerkesztőjétől azért, mert hamisan, tendenciózusan állította a hírportál egyik cikke, hogy a közmédia munkatársai meghamisították a csütörtök esti híradó adását".

Az MTVA leszögezi: a tudósítás a közmédia egyes felsővezetőinek felmentéséről tárgyszerű és korrekt volt. Annak kétségbevonását a sajtószabadság megsértésének tartja az MTVA. "Amennyiben az index.hu nem tesz eleget helyreigazítási kérelmünknek, a bíróságon fogjuk kikényszeríteni a bocsánatkérést és a valós tényeket tartalmazó cikk közzétételét" - teszi hozzá.

Az index.hu-n szombaton megjelent cikk szerint a csütörtök esti m1 Híradóban „ azt sugallták, hogy Nagy Navarro Balázstól és társaitól elhatárolódnak a szakszervezetek”.

Az MTVA közleménye szerint helyreigazítást kértek a nol.hu főszerkesztőjétől azért, mert hamisan állította, hogy a közmédia rendőri intézkedést kért volna a közmédia Kunigunda utcai bázisa előtt jogellenesen éhségsztrájkolókkal szemben. Ilyen nem történt - szögezik le.

A közmédia Kunigunda utcai gyártóbázisa üzemeltetőjének biztonsági cége hívta fel az éppen ott forgató külföldi televíziócsoport operatőrét, hogy az épület belsejéről ne készítsen képeket. Erre az operatőr nem volt hajlandó, sőt azt mondta, hogy hívjanak rendőrt. A biztonsági szolgálat ezt megtette, de a kiérkező rendőrök végül intézkedés nélkül távoztak, mert addigra a forgatócsoport már nem volt ott. A jogellenesen demonstrálókkal a rendőrség kapcsolatba sem lépett - áll az MTVA közleményében.

A nol.hu szombaton azt írta, hogy „rendőröket hívott az éhségsztrájkolókra az MTVA biztonsági cége”.

MTI/para

Címkék: Index, MTVA, Népszabadság