Pszichoterror az MTVA hírmanipulálási gyakorlata miatt éhségsztrájkolók ellen

2011. december 25. - 18:44 | Külföld
Kordonnal akarták körbekeríteni karácsony este az MTVA cenzúrázási és hírmanipulálási gyakorlata miatt éhségsztrájkolókat, de Nagy Navarro Balázs szakszervezeti vezető útban lévő széke miatt a kerítés nem ért körbe, így a munkások végül távoztak a helyszínről. A szemtanúk szerint a félbehagyott kordont vasárnaptól már az éhségsztrájkról szóló hírek nyomtatott változatai díszítik – írja az index.hu.

Az egyik demonstráló, Szávuly Aranka az Indexnek elmondta, december 24-én este több százan mentek el szolidaritásból tüntetni a tévészékház elé, de azóta már többen hazamentek karácsonyozni, így jelenleg nagyjából 30 fő maradt Nagy Navarro Balázsékkal a helyszínen.

Az éhségsztrájkolóknak továbbra is ugyanazt a két dalt, egy temetői hangulatú számot és a Jinggle Bells popváltozatát kell hallgatniuk, bár szombaton kaptak egy magnót, amivel „ellenzenét tudnak csinálni” Szávuly azt is elmondta, hiába kérik az MTV-vezetést, még éjszakára sem állítják le „a pszichoterrornak is beillő, folyamatosan ismétlődő zenét, amit pár napja már egy zárható irodából játszanak, direkt azért, hogy az éhségsztrájkolók ne tudjanak bemenni az épületbe és kapcsolni.”

A tiltakozás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy a köztévé híradójában december elején kitakarták a fideszes vezetés számára nem kívánatos Lomnici Zoltán egykori főbírót. Az MTVA belső vizsgálata három nem vezető beosztású munkatársat nevezett meg felelősként, akiket figyelmeztetésben részesítettek.

Az éhségsztrájk hatására részben teljesültek a demonstrálók kérései. Felmentették Élő Gábort, az MTI Hírcentrum igazgatóját, Papp Dániel MTVA hír- és hírháttérműsoraiért felelős főszerkesztőjét felmentették, de megmaradt a közéleti műsorok főszerkesztőjének. Élő Gábor két helyettese, Németh Zsolt és Hegedűs István pedig csupán figyelmeztetést kapott.

Az éhségsztrájkolók most azt követelik, hogy távolítsák el posztjáról Böröcz Istvánt, az MTVA vezérigazgatóját, mivel nem tudja megfelelően irányítani a szervezetet.

index.hu/para


http://index.hu/belfold/2011/12/25/karacsonykor_is_tart_a_teves_ehsegsztrajk/