Schmitt Pál mögé felsorakozott a NOB, de nem tolakodnak

2012. január 15. - 09:09 | Külföld

Hivatalos nyilatkozatot tett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a plágiummal gyanúsított Schmitt Pál köztársasági elnök ügyében - tájékoztatott szombat este a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A NOB angol nyelvű közleményében úgy fogalmaznak: "tudomásul vesszük, hogy Schmitt Pál határozottan visszautasította az őt ért plágiumvádakat és azt is, hogy a munkáját értékelő egyetemi szakértők támogatásukról biztosították".

A közlemény szerint Schmitt Pál mind sportolóként, mind pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként rendkívül fontos szerepet vállalt az olimpiai mozgalomban. Feladatait - ideértve a NOB végrehajtó bizottságának tagjaként eltöltött nyolc évet, amelyből négy évig alelnökként dolgozott - nagy szakértelemmel látta el, és munkatársai mindig tisztelték és támogatták.

A hvg.hu megkeresést intézett a NOB-hoz. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a szervezet vizsgálódni fog-e az ügyben, de a szervezet kitérő választ adott, utalva arra, hogy tudomásul vették, amit Schmitt Pál nyilatkozott az ügyben.

MTI/para