Ambrus Attila: Hamarosan készen állok a nyilvános szereplésre

2012. február 4. - 17:02 | Külföld

Hamarosan készen áll egy nyilvános szereplésre Ambrus Attila - a Viszkis néven elhíresült rabló ezt írta közleményben, amelyet szombaton személyesen adott át az MTI-nek.

"Szeretném megköszönni a törődő figyelmet és a szimpátiát. Megtiszteltetés számomra a felém irányuló érdeklődés. Szükségem van most néhány napra, hogy megismerjem a megváltozott világot, ehhez kérek türelmet és megértést" - fogalmazott Ambrus Attila, hozzátéve, hogy hamarosan készen áll majd egy nyilvános szereplésre - ellenérték nélkül.

Közleményét a nagy hidegre utalva azzal a kéréssel zárja, hogy aki tudja, támogassa a hozzá legközelebbi segélyszervezetet.

Ambrus Attila január 31-re virradóra került szabadlábra. A Viszkis néven elhíresült rabló a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott. A 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Tíz évvel ezelőtt, 2002. szeptember 26-án az akkori Legfelsőbb Bíróság (LB) másodfokú, jogerős ítéletében tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Ambrus Attilát, az ítélettel az LB két évvel súlyosbította a Fővárosi Bíróság első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztés büntetését, valamint a jogi minősítést is több ponton megváltoztatta.

Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt.

Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt.

Ambrus Attila elhíresült nevét onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában lehörpintett egy pohár whiskyt.

(MTI)

Címkék: Ambrus Attila, Viszkis