A fociért mindent? Élve égetik el a kóbor kutyákat az ukrán hatóságok!

2012. február 5. - 18:07 | Külföld

Úgy tűnik, az idén nyáron Lengyelországgal közös foci Eb-t rendező Ukrajna "tetszeni" akar a világnak, és ezért borzasztó tettekre képes.

A Luhanszki régió Liszicsanszk városa, amely a focimeccsek egyik helyszíne lesz az Európa-bajnokságon, rettenetes módját választotta a város kóbor kutyáktól való megtisztításának - írja a tvnoviny.sk. A kóbor kutyák problémájával eddig a hivatalok nem nagyon foglalkoztak.

A város azonban nemrég vásárolt egy mobil krematóriumot, amelynek belsejében 900 fokos hőmérséklet is elérhető. Mintegy egy hete pedig elkezdték tisztogatni a várost a kóbor ebektől. A tvnoviny.sk közlése szerint egyáltalán nem vizsgálják meg még csak azt sem, hogy egy a gazdájától elszaladt ebről, vagy az elhelyezésre esélytelen kóbor állatról van szó. Meg kell jegyezni, a bánásmód mindkét esetben elfogadhatatlan.

A világon ilyen módon sehol nem intézik el a kóbor kutyákat. Éppen ezért civilek egy petíciót indítottak, amelyet szeretnének eljuttatni az ukrán államfőhöz. Viktor Janukovicshoz. Ugyanakkor kérdéses, hogy mire a petíciót a megcélzott 750 ezer ember aláírja, addigra mennyi kóbor kutya végzi ilyen szörnyű módon. Ugyanis a kutyákat a média információi szerinte több helyen egyszerűen kilövik. Amelyeket pedig sikerül élve elfogniuk, vagy vannak annyira barátságosak, hogy megközelítik hóhéraikat, akkor azok akár élve is bedobálják őket a kályhába. Ugyanígy hajigálják be a meglőtt, de még élő ebeket - ezt több helyi információforrás, illetve a témában indított fórumok hozzászólói állítják.

Az ukrán hivatalok állítólag mindenfajta bejelentést ignorálnak, nemcsak helyiektől, de még az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) is. A város folytatja a tisztogatásokat, nagy mennyiségű futballszurkolót várnak, és nem szeretnék, hogy a város képét kóbor kutyák képe rontsa.

tvnoviny.sk/para