Partner helyett inkább a háziállatukkal töltenék a Valentin-napot az ausztrálok

2012. február 14. - 07:21 | Külföld

Partner helyett inkább a háziállatával töltené a szerelmesek napját az ausztrálok 14 százaléka - derült ki egy felmérésből.

Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) megbízásából készített felmérés szerint az állatbarát ausztrálok nem csupán több ölelgetéssel és szeretetnyilvánítással, de nagyjából 360 ezren közülük még külön Valentin-napi ajándékkal is készülnek a háziállataiknak.

A mintegy ezer ember - köztük 683 állattartó - bevonásával készített felmérés szerint az egyedülálló férfiak bőkezűbbek, ha a kedvenceik kényeztetéséről van szó: míg közülük 12 százalék mondta, hogy ajándékkal is meg fogja lepni a háziállatát a különleges nap alkalmából, addig a nőknek csupán az 5 százaléka készül hasonló kedvességgel.

A januárban végzett felmérés szerint "az ausztrálok közül több mint 400 ezren inkább a háziállatukkal töltenék a szerelmesek napját, mint bárki mással". A válaszadók 42 százaléka állította, hogy kedvencük az első három jelölt között szerepel a lehetséges Valentin-napi partnerek listáján.

Az Animals Australia elnevezésű állatvédelmi ügynökség szerint az országban a legmagasabb az állattartók száma a világon. A szervezet adatai alapján az ausztrálok 66 százalékának van - papír szerint - valamilyen állata.

(MTI)