Harrach: a radikális jobboldalt erősítik a Magyarországot ért támadások

2012. március 20. - 19:30 | Külföld

A radikális jobboldalt erősítik azok a támadások, melyek az utóbbi időben érték Magyarországot - jelentette ki Harrach Péter Szegeden.

Az "összehangzó" támadások belülről indulnak, és az európai baloldal politikai szándékaival, illetve egyes médiumok törekvéseivel felerősítve vissza is térnek Magyarországra - mondta a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője egy pártrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a támadások oka részben az, hogy a hazai baloldal nem tudja vereségét feldolgozni, a liberális baloldal - eszmei alapon - a rendezett világ megteremtését kifogásolja, és emellett gazdasági szempontok is keresendők a folyamatok hátterében.

Az alkotmányozás befejeződött és a parlament a sarkalatos törvények többségét is megalkotta már. A KDNP sajátos felvállalt feladata jelenleg, hogy keresztény-szociális pártként képviselje azokat az érdekeket, amelyek az átlagemberek mindennapjait teszik elfogadhatóbbá és szebbé - fogalmazott a frakcióvezető. A honatya példaként a munkatörvénykönyvének elfogadását említette, ahol a KDNP-nek sikerült a védett korban lévők és a gyermekszülés után a munkavilágába visszatérők érdekeit megjelenítenie.

Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnöke a parlament előtt álló feladatok közül a büntető- és a polgári törvénykönyv elfogadását emelte ki. Mint mondta, a KDNP képviselői határozottan - akár kormánytöbbséggel szemben is képviselni fogják - hogy a család egy férfi és nő kapcsolatán nyugszik és a gyerekekkel egészül ki.

- mti/para -